Warning: file_get_contents(http://ip-api.com/json/18.116.89.38): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 429 Too Many Requests in /home/coffeeroasters/public/public_html/catalog/model/tool/simplegeo.php on line 430Notice: Trying to get property 'countryCode' of non-object in /home/coffeeroasters/public/public_html/catalog/model/tool/simplegeo.php on line 432 Арабіка VS Робуста. То в чому ж різниця?
Безкоштовна доставка від 350 ₴

0 (800) 75 2526 +38 (050) 366 51 00

Кошик 0

Ваше замовлення

Арабіка VS Робуста. То в чому ж різниця?

Заходите у кав'ярню, а там відразу питають "Арабіку чи купаж"? Якщо спершу берете паузу…потім ще паузу і всеодно не знаєте, що відповісти, то давайте розбиратися!

Всі знають, що існує два найбільш популярні види кави — арабіка та робуста, але не кожний до кінця розуміє наскільки це унікальні світи зі своїми особливостями.

Робуста найменш примхлива та досить проста у вирощуванні. Таку каву часто можна зустріти в супермаркеті, вона містить більшу кількість кофеїну та не широку палітру смаку з вираженою гірчинкою.

В той же час арабіка це прям дуже примхливе для зростання дерево, що росте на висотах від 600 метрів над рівнем моря, в залежності від країни. Вона може бути солодкою, квітковою, алкогольною, з приємною кислотністю. В арабіки дуже багато хімічних елементів в складі. Через високу температуру вони вступають в реакцію між собою та дають ті самі дескриптори, котрі зазначені на каві. 

А як щодо блендів?

Бленд (купаж) — це суміш із різних сортів кави.  Всі суміші робляться з думками, що ти береш цікаві сорти кави, береш від них найсильніше і утворюєш синергію смаку, щось нове та цікаве. 

Наприклад, Бразильська арабіка має дуже щільне тіло та досить простий горіхово-шоколадний смак, а Ефіопія має чайне тіло і яскраві цитрусові нотки. Якщо ти це поєднуєш, то маєш щільне тіло і яскраву кислотність. Ми об'єднали найсильніші частини та отримали щось нове і класне.

Скуштуйте різні позиції, смакуйте повільно і ви відчуйте це на собі.

Кава — унікальний продукт. Ви ніколи не спробуєте абсолютно однаковий смак улюбленого сорту, навіть, якщо він від одного фермера. Зміняться кліматичні умови і наступний врожай буде інший. 

Смачної вам кави!